iPad in het onderwijs

In Vlaanderen wordt de iPad in heel wat scholen als didactisch leermiddel ingezet. Met de middelen die door de Vlaamse overheid met Digisprong aan scholen zijn toegekend is er heel wat mogelijk. Zo kunnen middelbare scholen met het budget van de overheid elke leerling van een iPad voorzien. Door gebruik te maken van de specifieke formules voor basisscholen kunnen ook de leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar voorzien worden. Ook de jongere groepen kunnen via de eenvoudige mogelijkheden van gedeelde iPad optimaal gebruik maken van de iPad. Je hebt enorm veel mogelijkheden om de iPad in te zetten in de school, in de klas en bovendien in elk vak. De iPad heeft batterij voor de hele dag1 , een krachtige chip voor elke schoolopdracht en uitstekende camera’s, ideaal voor videogesprekken. Naast de vele toepassingen, kun je de iPad ook inzetten om zelfstandig te leren. Je stimuleert hen om meer zelf te ontdekken. We geloven dat de juiste leeromgeving er één is waar elke leerling zich ontplooit en de nodige vaardigheden ontwikkelt. En dat op een vanzelfsprekende en natuurlijke manier. Of het leren nu in de klas gebeurt, in een hybride situatie of van op afstand. Met de iPad komen de didactische en pedagogische skills nog beter uit de verf. 

Download de brochure

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *